Személyre szabott fizioterápiás tréning

 

 

Az egyéni foglalkozások keretein belül csak rád fókuszálunk. Ha rendelkezel mozgásszervi panaszokkal vagy fontosnak találod, hogy saját magadénak érezd a mozgás minden percét egy modern szemléletű fizioterápia során, jó helyen jársz!

 

Igaz rád ezek közül bármelyik?

• derékfájással vagy ízületi panaszokkal küzdesz

• sokat ülsz asztal/iskolapad mögött

• nehéz fizikai munkát végzel

• folyamatosan egy irányba terheled a tested (pl. aszimmetrikus sportot űzöl)

• nemrég szültél

• sportsérülést szenvedtél el

• műtéten estél át

• sokat sportolsz (akár versenyszerűen, akár hobbisportolóként)

Ha magadra ismertél, fordulj hozzánk bizalommal! Mi segítünk abban, hogy jól érezd magad a bőrödben! Együtt képesek vagyunk megelőzni a sérüléseket vagy legyűrni a már kialakult problémákat!

Modern szemlélettel kezelünk, hiszen a legújabb terápiás eljárásokat folyamatosan tanuljuk és alkalmazzuk, a kezeléseket pedig magas színvonalú eszközparkkal egészítjük ki az edzőteremben. Az egészséges környezet és a jó hangulat bizonyítottan kedvező hatással van a gyógyulásra, így nagy hangsúlyt fektetünk a fizikális egészségen túl a mentális jólét állapotára is, így fontos kihangsúlyoznunk, hogy ha minket választasz, nem kényszerülsz kórházi körülmények közé a rehabilitációd során. Mindezeken felül megtanítjuk, hogy a későbbiekben miképpen használd a tested és óvd a gerincedet, hogy fájdalommentes életet élhess és az idő előrehaladtával is öröm legyen a mozgás. Leépítjük a régi, rossz mozgásmintákat és helyette automatizáljuk a helyes, komplex, funkcionális mozgásokat, amiket a hétköznapokban, továbbá az edzéseken is tudsz kamatoztatni. Megtanítjuk a gerincvédő életmód alapjait, rendezzük a tartáshibákat, helyre tesszük a mozgáspályákat és kialakítjuk a megfelelő stabilitást is. Összehangoljuk a légzést a mozgással, így nemcsak az edzéseken nyújtott teljesítményed, hanem az alvásod minősége is nagymértékben javulni fog!

Mire vársz? A problémák nem fognak maguktól elmúlni! Mi rendelkezünk a szükséges tudással és eszközökkel ahhoz, hogy újra harmóniába kerülhess a testeddel.

Lépjünk együtt a változás útjára!

az oktatód

 

Kerék Laura

 

A sport és az egészség a hobbim és a munkám is egyben. Kisgyerekkorom óta fontos szerepet tölt be a mozgás az életemben, ami nagymértékben meghatározta a jövőmet, hogy sport gimnáziumba, majd ezt követően gyógytornásznak jelentkeztem. Egy álmom vált valóra, amikor átvehettem a diplomámat a Debreceni Egyetemen. Elhivatottnak érzem magamat a szakmámban, nem munkának élem meg a mindennapjaimat. Emiatt is tovább folytattam a tanulmányaimat. Jelenleg a Testnevelési Egyetem mester képzéses hallgatója vagyok Humánkineziológia szakon. A lebegő jógával másodéves gyógytornász hallgató koromban ismerkedtem meg, ahol rögtön függőséget okozott ez az újfajta sport, jóga irányzat. Hamar észrevettem jótékony hatásait, így témavezetőm felügyelete mellett elkezdtem bontogatni a szárnyaimat a lebegő jóga és a tartáshibák témakörében. Ezt követően elvégeztem a lebegő jóga oktatói képzést. A munkásságunk egészen az OTDK I. helyezettig, illetve a Magyar Gyógytornász Társaság Kongresszusára is eljutott, amire nagyon büszkék vagyunk. Azóta is heti rendszerességgel tartok lebegő jóga órákat. A diplomám megszerzését követően gerinctorna órákkal bővítettem a csoportos óráim listáját. Tudásomat azóta is folyamatosan fejlesztem, bővítem. A speciális képzéseken megszerzett elméleti és gyakorlati tudás anyaga egyaránt része a csoportos és az egyéni foglalkozásokon. A gyógytorna rendkívül szerteágazó szakma. Ezen belül is mondhatni, hogy nekem a két nagy kedvencem van, a gerincet érintő panaszok, kórképek, disfunkciók valamint a sportolás kapcsán szerzett sérülések, panaszok helyreállítás. Illetve nagy szerencsénkre, az egyre tudatosabban élő társadalmunknak hála, egyre több hangsúlyt tudunk fektetni a sportsérülések és gerincpanaszok megelőzésére is.

 

Ha szeretnél megismerkedni egy új mozgásformával, ami egyben erősítés, nyújtás, alakformálás és nem utolsó sorban jótékonyan hat a gerincedre is, vagy csak kipróbálnád magadat a levegőben, várlak szeretettel a lebegő jóga órákon. Kibillentjük a testünket a komfort zónából és egy teljesen újszerű helyzetben találhatjuk magunkat.

 

Ha most kezdesz el sportolni, vagy újrakezdenéd vagy mozgásszervi panaszokkal küzdesz, vagy tudatos sportoló vagy, várlak a core trainingjeimen, ahol felkészítjük a testet a gerincbarát mozgáshoz, sportoláshoz, mindennapokhoz. Leépítjük a régi rossz szokásaidat és helyette egy új, megfelelő mozgásmintát alakítunk ki. Stabil alapot építünk a további sportoláshoz, hétköznapokhoz, valamint a stabilizáció mellett a sok mobilizáló gyakorlat révén megfelelő rugalmasságúvá tesszük a szöveteket. Ha tehetném, mindenkinek kötelezővé tenném.

 

Továbbá a személyre szabott, egyéni foglakozások keretein belül, csak Te rád fókuszálunk. Ha rendelkezel mozgásszervi panaszokkal és modern szemléletű foglalkozáson szeretnél részt venni, vagy csak szükségesnek érzed az edzéseid során azokat a kis nüansznyi különbségeket, odafigyeléseket, akkor már jó helyen jársz. Az adott problémákat helyre tesszük, a mozgásmintákat összehangoljuk, majd a további sérülések megelőzésére törekszünk.

az oktatód

 

Szőke Szonja

 

Üdvözöllek!

 

Szőke Szonja vagyok, gyógytornász-fizioterapeuta. 2019 nyarán végeztem el sikeresen a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán a gyógytornász képzést. Rendkívül elkötelezettnek tartom magam a szakmám és a hozzám fordulók iránt egyaránt. Az egyetemi tanulmányaim mellett folyamatosan végeztem kutatómunkát sportolók körében és beleástam magam a sportsérülés prevenció rejtelmeibe, valamint számos továbbképzésen vettem részt. Úgy gondolom, hogy a legújabb ismeretek elsajátítása rendkívül fontos a naprakész tréningprogram összeállítása szempontjából, így amikor csak tudom, bővítem a már meglévő tudásom, hogy minél több aspektusól tudjam megközelíteni a fennálló problémát és a lehető legjobb megoldást kínálni rá. Néhány évvel ezelőtt pedig megismerkedtem a magas intenzitású intervallum tréning (HIIT) előnyeivel is, amit az utóbbi évek során hatalmas szenvedéllyel végzek.

 

Mit nyújthatok számodra?
• Összetett mozgásszervrendszeri vizsgálatot a gyógytornaprogram megkezdése előtt.
• Komplex fizioterápiás mozgásprogramot, ha csak egy kis átmozgatásra vágysz, de akár akkor is, ha mozgásszervi panaszaid már megnehezítik a mindennapjaidat.
• Biztonságos edzést a fokozatosság- és az egyénre adaptált gyógytorna elveinek betartásával.
• Kiegészítő technikákat, melyekkel kibővítem az általános kezelési protokollt: kinezio- és dynamic taping, SMR hengerezés trigger pont terápiával egybekötve.
• Életmódbeli tanácsokat, melyek megelőzhetik vagy csökkenthetik a már kialakult fájdalmat, vagy a fiziológiástól eltérő mozgásszervi állapotot.
• További fontos ismereteket az emberi test vázizomrendszerének működéséről, és az esetlegesen fennálló problémáról.

 

Minden elhatározás VELED kezdődik! Ha úgy érzed megérett az izomzatod némi karbantartásra szorul vagy egy rossz mozdulat, sérülés következményeit hátrahagyva szeretnél újra formába lendülni, keress fel bizalommal!

 

A mottóm: Egy év múlva azt kívánod majd, bárcsak elkezdted volna ma.