Cardiowise

 

 

Tervezés alatt álló mozgásforma, jelenleg nem elérhető

Megérkezett az UniFit új programja: a Cardiowise!

 

Mi is az a Cardiowise?

A Cardiowise kerékpárjai hazánkban egyedülálló módon saját szoftveres vezérléssel rendelkeznek. A kerékpárhoz tartozó mellkasöv rendkívül pontos értékeket ad az edzett aktuális pulzusáról és EKG-jeléről. Ha az edzett pulzusa a megengedett érték fölé kúszik, a számítógép azonnal jelzi a trénernek, aki az intenzitás csökkentésével rögtön közbe tud lépni. Ezáltal az eszköz biztosítja a tréner és az edzett számára a biztonságos tréning programot a foglalkozás teljes ideje alatt. Az edzés során továbbá véroxigénszint és vérnyomásmérés is zajlik, hogy az edző teljes képet kapjon az edzett pillanatnyi állapotáról.

Kiknek ajánljuk?

Ha az alábbiak közül magadra ismersz, akkor a Cardiowise a Te választásod!

  • Ha kardiológiai problémával rendelkezel, és egy biztonságos edzésprogramot keresel, mellyel növelheted az állóképességedet.
  • Ha kardiológiai műtéten estél át, és a rehabilitációt követően szeretnél visszatérni a fitness világába. Netán az esemény megkongatta azt a bizonyos vészharangot, és életmódváltásba kívánsz kezdeni, de nem tudod hol is kezd.
  • Ha egészségesnek vallod magad, de kezdő vagy az edzőteremben és még nem igazán tudod, hogy hogyan érdemes felépítened a saját kardió edzésed. Mi segítünk neked beállítani a célpulzustartományod a fogyáshoz és az állóképességed növeléséhez egyaránt.
  • Ha szeretnéd elkerülni az ülőmunkából és a fizikai inaktivitásból adódó, későbbi betegségeket, mint az érelmeszesedés, a magas koleszterinszint, a cukorbetegség vagy a csontritkulás.
  • Ha az egyetemi testnevelésed egy jó hangulatú csapatban szeretnéd teljesíteni és a tekerés közben szívesen elsajátítanád még a kardiózás legfontosabb ismérveit is.

Hogyan is néz ki egy óra?

A Cardiowise csoportos óra keretein belül is képes egy egyénre szabott, biztonságos edzést nyújtani bárki számára. A tréningek szakképzett gyógytornász felügyeletével zajlanak. A teremben egyszerre akár 12 fő is jelen lehet, ugyanis 6 ergométer és 6 ülőkerékpár áll a jelentkezők rendelkezésére. A gyógytornász az előzetes vizsgálatok és diagnózis alapján egyénenként megállapítja a biztonságos pulzuszónát és terhelhetőséget, felviszi a gépbe a személyes adatokat,valamint beállítja az ülésmagasságot. Ezután felhelyezi a mellkasövet, pulzoximétert és a vérnyomásmérő mandzsettát a kerékpáron ülő személyre és ellenőrzi, hogy az adatok megfelelően továbbítódnak-e a számítógépre. Ezután megkezdődhet a tekerés, mely további 45-50 percig tart. Az óra végén a levezetést a program automatikusan megkezdi.

Mire vársz még?
Ha úgy érzed itt az ideje változtatnod az életmódodon és a sporthoz való hozzáállásodon, ha szeretnél egy klassz csapat tagja lenni, vagy itt az ideje megértened a kardió edzés legfontosabb alapelveit…Ne habozz!
Jelentkezz már ma a 06 (52) 258 608-os telefonszámon vagy küldj nekünk e-mailt az unifitrecepcio@gmail.com-ra.
Az árakról és az órarendről a www.stadionunifit.hu honlapon tájékozódhatsz.