ne habozz, próbáld ki!

Farkas Tamás vagyok, 2000 óta tanulok keleti harcművészeteket a hozzá szervesen kapcsolódó egészséges életvezetéssel karöltve. Ennek hatására 2014-ben elkezdtem masszázzsal foglalkozni, hogy támogatni tudjam az egészségüket megtartani, helyreállítani szándékozó embereket. Tanulmányaim magukba foglalnak gyógymasszázst, keleti masszázsokat (Teate), svéd masszázst, sport masszázst, köpölyözést, aromaterápiás masszázst, mézes masszázst, menedzser masszázst, amelyeket igény és állapot szerint kombinálok. Kezeléseim során egyfajta holisztikus szemlélet mentén dolgozok, melyben környezetünk,életmódunk, testünk, érzelmeink, gondolataink egymástól elválaszthatatlan egységet alkotnak.

Gyógymasszázs

A masszázs a testnek és a léleknek egyaránt javára van. Serkenti a vérkeringést, s hozzájárul ahhoz, hogy a nyirokrendszer ellássa tisztítási feladatát. Emellett megszabadít a felgyülemlett feszültségtől. A masszírozás közben kialakuló vérbőség tápanyagokkal segíti az izmok működését, enyhítve az izomfáradtságot. Javasolt: ízületi gyulladás, nem gyulladásos ízületes betegség, izomfájdalom, elégtelen vérkeringés, rándulás, gerincproblémák esetén. A gyógymasszázs alapja a svéd masszázs.

Relaxáló masszázs

A relaxáló masszázs célja, hogy a vendég kicsit kiszakadjon a napi rutinból és magára összpontosítson. A masszázs folyamán a klasszikus svédmasszázs azon fogásait alkalmazzák, melyek nyugtató hatásúak az idegrendszerre. A relaxáció élményét olajok és aromaolajok alkalmazásával lehet még kellemesebbé tenni, ugyanis bőrbe masszírozva és belélegezve is jótékonyan hatnak a szervezetre. A masszázs ezen formája oldja a stresszt, nyugtatja az idegrendszert, elősegíti a jó közérzet kialakulását, a nyugodt alvást. Hatására csökken a vérnyomás, javul a vér- és nyirokkeringés, lassul a pulzus és mélyül a légzés.

Kombinált kezelés

Kombinált kezeléseim során a problémádnak, célodnak, igényednek megfelelően személyre szabottan keverem az általam ismert technikákat

Svéd masszázs

A svéd masszázs egy igen kedvelt masszázsfajta hazánkban, de Európa szerte is. Ez az alapja a gyógymasszázsnak és a sportmasszázsnak, szegment masszázsnak is. A svéd masszázs egy kifejezetten testet átgyúró, izmokat jól megmozgató, erőteljesebben végzett masszázs. A 19 század végén egy svéd vívómester, Henrik Ling fejlesztette i és határozta meg a svéd masszázs fogásrendszerét. Rendkívül hatásosan alkalmazható az izomzat regenerálódásában, melyet a svéd masszázs teljesen kipihentté tesz, oldva az izom minden merevségét, görcsös pontjait, csomóit (ún. fybromialgiás csomók), így az izomerő megnövekszik.

Köpölyözés

Köpölyös vákuummasszázs: Intenzív fizikai kezelés, mely serkenti a vérkeringést és a perifériás vérellátást, fokozza a zsírsejtek lebontását és a depózsír elégetését. Helyi keringés fokozó hatású is egyben. Segít a kívánt irányban befolyásolni a nyirokkeringést. Egyenletesen intenzív hatása révén kiegyensúlyozott és tartós eredmény érhető el.

Sportmasszázs

Intenzív erőteljes masszázskezelés, nagy részben svédmasszázs fogásokkal a sporttevékenységgel együtt járó aktív izom és izületi munka elő- és utókezelésére.

Sport területén alkalmazott frissítő, bemelegítő, lazító, regeneráló masszázs. Bárki igénybe veheti a mozgékonyság növelésére, izmok fellazítására, izomduzzanatok enyhítésére, fájdalomcsillapításra, valamint a sérülések gyógyulása utáni rehabilitációnál, a teljes mozgáskészség visszaállítására. Fokozza a teljesítményt és nyugtatólag hat a sportolóra. A testmozgás előtti masszázs csúcsformában tartja az izmok rugalmasságát, csökkenti a merevséget és növeli a terhelhetőséget. A testedzés után feloldja az izomfeszülést, és a tejsav eltávolításával megkíméli a sportolót az izomláztól.

Sport tevékenység elött: bemelegítő és teljesítménynövelő, izom és izületi sérülések veszélyét redukáló hatású.

Sport után: lazító, izomláz csökkentő, és az izmokban zajló anyagcserét segíti elő.

Aromaterápiás masszázs

Aromaterápiás masszázs során relaxáló, lágy mozdulatokkal dolgozunk. A masszázs önmagában is eredményes kezelési mód, de az illóolajok kedvező hatásaival, az aroma-masszázsolajokkal kiegészítve a kezelés jóval hatékonyabb lehet. Az illóolajos /aromaolajos masszázs általában lassú, gyengéd, masszázsfogások alkalmazásával kezdődik, elősegítve az olaj bőrbejutását. Az illóolajok segítik az izmok ellazulását, serkentik a nyirokrendszert, jó hatással van a keringésre. Fokozzák a szervezet természetes méregtelenítését. A kezelés megfiatalítja, táplálja, tisztítja a bőrt. Az aromaolajos masszázskezelés hatékony eszköz lehet a stressz, a feszültség oldására, a fáradtság megszüntetésére, ellazítja a testet. Fontos szerepe lehet a megelőzésben, az egészség megőrzésében. Segíti az egészséges immunrendszert a fertőzések leküzdésében. Az aromás illóolajok nem csak a bőrön keresztül fejtik ki hatásukat, hanem illatanyagaiknak belégzése is fontos szerepet játszik a masszázskezelésben.

Mézes masszázs

A méz gyógyító erejét hasznosító módszer a szervezet tisztítására, méregtelenítésére, melynél inkább a méz higroszkopikus és tapadós-ragadós tulajdonsága a hangsúlyos. A mézes masszázs valójában kötőszöveti masszázs. Hatásában és végrehajtásában a köpölyözésre hasonlít. A köpölyözésnél a meleg levegős vákuum dolgozik és szívja meg a kötőszövetet. A mézes masszázs méregtelenítő-salaktalanító hatása mellett, oldja a feszültségeket, olykor fájdalomcsillapító és immunerősítő hatása is van, segít harmonizálni az energetikai egyensúlyt. Olykor kellemes élményt ad, néha frissítő. Megszünteti a nyak- és vállfájdalmakat, a visszatérő emésztési zavarokat, légzési gondokat, segít a krónikus kimerültségben szenvedőknek és a fejfájással küszködőknek. A méz magába szívja a távozó méreganyagot, mélyen a bőr alá hatolva a szövetekbe juttatja a hatóanyagait, a vitaminokat, enzimeket és a mézben lévő több mint harmincféle ásványi anyagot. Nem új keletű eljárás, mert már több száz éve alkalmazza a tibeti és az orosz népi gyógyászat.

Menedzser masszázs

Azonfelül, hogy a masszázs átmozgatja az irodai munka során leggyakrabban fájdalomnak kitett nyakat, vállat és hátat, az agy pár percen belül elkezd feltöltődni, így frissen, kipihenten, újult erővel és jobb hangulattal folytathatjuk a munkát.
Munkahelyeken, irodákban alkalmazzák előszeretettel ahol általánosságban jelen van az egyoldalú és rossz testtartás illetve a stressz.

Bejelentkezéshez hívd az alábbi telefonszámot        +36 70 267 8311