a fallabdáról 
 
A squashpálya 9,7 × 6,4 méteres, egyszerre a pályán általában két játékos tartózkodik. A játék lényege: a szemben lévő falra kell ütni az ütőnkkel a labdát, azzal a céllal, hogy ugyan ezt ne tudja szabályosan megtenni az ellenfél. Ez egy pont. Az oldalfalakat annyiszor használja a játékos, amennyiszer csak akarja, viszont a földön csak egyszer pattanhat a labda. Egy mérkőzés legfeljebb 5 játszmából áll, melyekben 11 pontot lehet gyűjteni. Az Európában elfogadott szabályok szerint minden pont érvényes, a szerva jogát nem szükséges elnyerni az ellenféltől.
 
Kortól, nemtől függetlenül bárki játszhatja a squasht. Habár kétszer is épphogy kimaradt az olimpiai programból, a NOB (Nemzeti Olimpiai Bizottság) elfogadta olimpiai sportként. Magyarországon egyre nagyobb népszerűségnek örvend a sport. Szórakoztató élményt és remek kikapcsolódást nyújt mindenkinek, valamint egészségmegőrző és fejlesztő hatása is van. Mindenki az edzettségi szintjének megfelelően tudja játszani, érdemes hasonló játéktudású ellenfelet választani, így a mérkőzés mind inkább élvezetesebb lesz. Egy óra játékkal négy számjegyű kalóriamennyiséget égethet el bárki, így tagadhatatlanul nagy mozgást igénylő sportról beszélünk.
oktatóra van szükséged?
 
Ulics Máté
 
Ulics Máté vagyok, squash edző. 14 éves korom óta versenyszerűen űzőm a fallabda sportágat. Legjobb eredményem 9. helyezés a felnőtt magyar ranglistán. Egyéni versenyek mellett az Országos Csapatbajnokság I. osztályában képviselem a debreceni klubot. Több éve foglalkozom gyerekek és felnőttek oktatásával.
 
Korosztálytól függetlenül várom a squash iránt érdeklődő amatőr és a sportot versenyszerűen űző játékosokat.
 
Ha csupán kikapcsolódásra, játékra, mozgásra vágysz, esetleg fogyni szeretnél, bátran keress meg!
 
Külföldiek jelentkezését is várom!

 

Foreigners are also welcome in my trainings!

 

 
Végzettségeim
 
Testnevelési Egyetem, Sportszervező szak

 

Szinergia Okj, squash sportedző
 
ESF Level I. Coach – nemzetközi diploma

 

Tel.: +36 30/342-5032

 

Email: ulics.mate@gmail.com