A squashpálya 9,7×6,4 méteres, egyszerre a pályán általában két játékos tartózkodik. A játék lényege: a szemben lévő falra kell ütni az ütőnkkel a labdát, azzal a céllal, hogy ugyan ezt ne tudja szabályosan megtenni az ellenfél. Ez egy pont. Az oldalfalakat annyiszor használja a játékos, amennyiszer csak akarja, viszont a földön csak egyszer pattanhat a labda. Egy mérkőzés legfeljebb 5 játszmából áll, melyekben 11 pontot lehet gyűjteni. Az Európában elfogadott szabályok szerint minden pont érvényes, a szerva jogát nem szükséges elnyerni az ellenféltől.

Kortól, nemtől függetlenül bárki játszhatja a squasht. Habár kétszer is épphogy kimaradt az olimpiai programból, a NOB (Nemzeti Olimpiai Bizottság) elfogadta olimpiai sportként. Magyarországon egyre nagyobb népszerűségnek örvend a sport. Szórakoztató élményt és remek kikapcsolódást nyújt mindenkinek, valamint egészségmegőrző és fejlesztő hatása is van. Mindenki az edzettségi szintjének megfelelően tudja játszani, érdemes hasonló játéktudású ellenfelet választani, így a mérkőzés mind inkább élvezetesebb lesz. Egy óra játékkal négy számjegyű kalóriamennyiséget égethet el bárki, így tagadhatatlanul nagy mozgást igénylő sportról beszélünk.

Az oktatóról:

Ulics Máté vagyok, squash edző. 14 éves korom óta versenyszerűen űzőm a fallabda sportágat. Legjobb eredményem 9. helyezés a felnőtt magyar ranglistán. Egyéni versenyek mellett az Országos Csapatbajnokság I. osztályában képviselem a debreceni klubot. Több éve foglalkozom gyerekek és felnőttek oktatásával.

Korosztálytól függetlenül várom a squash iránt érdeklődő amatőr és a sportot versenyszerűen űző játékosokat.

Ha csupán kikapcsolódásra, játékra, mozgásra vágysz, esetleg fogyni szeretnél, bátran keress meg!

Külföldiek jelentkezését is várom!
Foreigners are also welcome in my trainings!

Végzettségeim:

Testnevelési Egyetem, Sportszervező szak
Szinergia Okj, squash sportedző

ESF Level I. Coach – nemzetközi diploma
Tel.: +36 30/342-5032
Email: ulics.mate@gmail.com