Mi az a Tae Bo?

 

 

A Tae Bo név a taekwondo és a box szavak összevonásából származik. Blanks 1976-ban alkotta meg a Tae Bo-t miután harcművészeti tapasztalatát táncos elemekkel vegyítette. A 90-es évekre afféle pop kultúrális jelenséggé vált és az egész világon elterjedt és széles körben kezdték másolni.

 

A magas intenzitású edzés hozzájárul a szív és érrendszeri fittséghez, erőnövelő és állóképesség- valamint hajlékonyság-fejlesztő hatású.

 

Nagy előnye, hogy könnyen követhető már az első órán is: egyszerűen elsajátítható ütésekből, rúgásokból és lépésekből épül fel.

 

Az óra felépítése is egyszerű. Az egész testet átmozgató bemelegítéssel kezdődik. Majd 40 perces kőkemény aerob rész következik. A jó hangulatban az izzadás garantált. Az óra vége edzőnként eltérő lehet, de a hasizomgyakorlatok és a nyújtás senkinél sem hiányozhatnak. A felpörgetett tempó után kell is egy kis lazulás, hogy vissza tudjunk térni a hétköznapokba.

 

Szálkásító és zsírégető hatása miatt egyre népszerűbb ez a mozgásforma. Tónusossá teszi az izomzatot. Kitűnően formálja a derekat, a csípőt, a farizmot, a combot, a vádlit és a törzs izmait is. Egy óra után olyan helyeken fogsz izomlázat érezni, melyekről nem is tudtad, hogy léteznek. Nagy energiájú edzés, egyetlen 60 perces óra alatt 600-800 kalóriát éget. Emellett hozzájárul a szív- és az érrendszer egészségéhez, természetesen nagyszerű állóképesség-növelő is. Javítja a koordinációt és a gyorsaságot.

 

A zenére végzett intenzív mozgás lelkileg is jó hatással van, korunk népbetegségét, a stresszt oldja feszültség-levezető hatása révén.

 

az oktatód

 

Sipos Dávid

 

Mindig fontos volt számomra a mozgás. Általános iskolában versenyszerűen sportoltam, s e mellett művészeti iskolában néptáncot tanultam. Középiskolában a tánc került előtérbe, hisz Művészeti Szakközépbe jártam, Nyíregyházán. Itt megszerettem a néprajzot, így a Debreceni Egyetem következett, ahol néprajz szakon szereztem alapdiplomát. A Néptánc továbbra is fontos szerepet kapott az életemben, hisz a Hortobágy együttesben táncoltam, majd később a nyíregyházi Guba táncegyüttesben. Közben elvégeztem egy fitness wellness instruktor képzést. Így mostani munkámban ötvöződik a tánc és a sport szeretete.

 

A UniFit-ben Alakformáló, Dance Aerobic, Step Aerobic, és Senior tornát tartok.

 

Mottóm

 

„ Azért sportolj, mert szereted a tested, ne azért, mert utálod”