Mi az a step aerobic?
 
A Step aerobik világszerte ismert és szeretett edzésforma. Nem hiába, hiszen a láb izmainak és a farizmok erősítésének egyik leghatásosabb módja. Az állóképesség növelése mellett elérheted, hogy a nem kívánt zsírpárnák eltűnjenek, helyette izmos, feszes lábakat, csípőt és feneket kapj.
 
Nagyon hasonlít a Dance aerobikhoz, mivel táncos óratípus, tehát koreografált. Itt azonban egy speciális step lépcsőt használva tanulhatjuk be a gyakorlatsort. Az óra során az oktató koreográfiát épít, minden résztvevő számára megfelelő alternatívát biztosítva. Kifejezetten állóképesség-fejlesztő mozgásforma. Az edzés intenzitását, hatékonyságát, az előttünk levő pad adja, melyre folyamatosan – a koreográfiát követve – kell föl-le lépkednünk. Ezáltal edzük állóképességünket és koordinációnkat, szív- és érrendszerünket.
 
A mozdulatok mindenki számára elsajátíthatóak, a zene pedig minden esetben diktálja az iramot. Azáltal, hogy a koreográfiára koncentrálunk, eltávolodunk a mindennapi gondjainktól, gondolatainktól. Ez a teljes kikapcsolódás, hiszen a ritmust, a koreográfiát figyelemmel kell követnünk. Vannak kezdő és haladó csoportok, melyeket minden esetben érdemes végigjárni, különbség csak a lépések nehézségi szintje közt van.
 
Ha még sosem jártál Step aerobikon, mindenképpen érdemes a kezdő szintet választanod, hogy elsajátítsd az alapokat. Így később, ha már teljesen belejöttél, felhőtlenül tudod majd élvezni a bonyolultabb koreográfiákat is.
 
A csoportos edzések lényege a kellemes fáradtságon és a tested edzésén túl az, hogy egy teljesen más közegbe kerülve kikapcsolódj, feltöltődj. Nincs más dolgod, mint eljönni hozzánk. Gyere el, próbáld ki a Step aerobik nyújtotta előnyöket! Mondj le a zsírpárnákról és légy önbecsüléssel teli! Amennyiben rendszeresen betérsz hozzánk és végigviszed az edzéseinket, az eredményeket, a változást látni fogod magadon kívül-belül. A szép alak csak mellékhatás.
az oktatód
 
Sipos Dávid
 
Mindig fontos volt számomra a mozgás. Általános iskolában versenyszerűen sportoltam, s e mellett művészeti iskolában néptáncot tanultam. Középiskolában a tánc került előtérbe, hisz Művészeti Szakközépbe jártam, Nyíregyházán. Itt megszerettem a néprajzot, így a Debreceni Egyetem következett, ahol néprajz szakon szereztem alapdiplomát. A Néptánc továbbra is fontos szerepet kapott az életemben, hisz a Hortobágy együttesben táncoltam, majd később a nyíregyházi Guba táncegyüttesben. Közben elvégeztem egy fitness wellness instruktor képzést. Így mostani munkámban ötvöződik a tánc és a sport szeretete.
 
A UniFit-ben Alakformáló, Dance Aerobic, Step Aerobic, és Senior tornát tartok.
 
Mottóm
 
„ Azért sportolj, mert szereted a tested, ne azért, mert utálod”