Mi az a step aerobic?
 
A Step aerobik világszerte ismert és szeretett edzésforma. Nem hiába, hiszen a láb izmainak és a farizmok erősítésének egyik leghatásosabb módja. Az állóképesség növelése mellett elérheted, hogy a nem kívánt zsírpárnák eltűnjenek, helyette izmos, feszes lábakat, csípőt és feneket kapj.
 
Nagyon hasonlít a Dance aerobikhoz, mivel táncos óratípus, tehát koreografált. Itt azonban egy speciális step lépcsőt használva tanulhatjuk be a gyakorlatsort. Az óra során az oktató koreográfiát épít, minden résztvevő számára megfelelő alternatívát biztosítva. Kifejezetten állóképesség-fejlesztő mozgásforma. Az edzés intenzitását, hatékonyságát, az előttünk levő pad adja, melyre folyamatosan – a koreográfiát követve – kell föl-le lépkednünk. Ezáltal edzük állóképességünket és koordinációnkat, szív- és érrendszerünket.
 
A mozdulatok mindenki számára elsajátíthatóak, a zene pedig minden esetben diktálja az iramot. Azáltal, hogy a koreográfiára koncentrálunk, eltávolodunk a mindennapi gondjainktól, gondolatainktól. Ez a teljes kikapcsolódás, hiszen a ritmust, a koreográfiát figyelemmel kell követnünk. Vannak kezdő és haladó csoportok, melyeket minden esetben érdemes végigjárni, különbség csak a lépések nehézségi szintje közt van.
 
Ha még sosem jártál Step aerobikon, mindenképpen érdemes a kezdő szintet választanod, hogy elsajátítsd az alapokat. Így később, ha már teljesen belejöttél, felhőtlenül tudod majd élvezni a bonyolultabb koreográfiákat is.
 
A csoportos edzések lényege a kellemes fáradtságon és a tested edzésén túl az, hogy egy teljesen más közegbe kerülve kikapcsolódj, feltöltődj. Nincs más dolgod, mint eljönni hozzánk. Gyere el, próbáld ki a Step aerobik nyújtotta előnyöket! Mondj le a zsírpárnákról és légy önbecsüléssel teli! Amennyiben rendszeresen betérsz hozzánk és végigviszed az edzéseinket, az eredményeket, a változást látni fogod magadon kívül-belül. A szép alak csak mellékhatás.
az oktatód
 
Gyurkó Zsuzsanna
 
Gyurkó Zsuzsanna vagyok, csoportos fitness instruktor és dietetikus. A rendszeres sportolás egészen kiskorom óta a mindennapjaim része és a legnagyobb örömforrások egyikét jelenti számomra. Amióta elkezdtem csoportos órákra járni tudtam, hogy ezzel szeretnék hivatásszerűen foglalkozni. Népegészségügyi szakemberként van rálátásom az egészséges életmód fontosságára, melynek a kellő mennyiségű és rendszeres fizikai aktivitás nélkülözhetetlen része.
 
Hiszek a csapat erejében és boldogsággal tölt el, ha minél több emberrel osztozhatunk a mozgás örömében egy csoportos órán. Fontos számomra, hogy a vendégeknek a mindennapjai részévé váljon a testmozgás, és edzés ne csak fáradtságot és kötelezettséget jelentsen számukra, hanem teljes kikapcsolódást és energiával való feltöltődést is, ami után kiegyensúlyozottan és boldogan távoznak. Szeretettel várlak alakformáló, illetve step aerobic óráimon, ahol a jó zene és a kíváló hangulat adja a motivációt a céljaink eléréséhez.
 
Szerda: 18:00-19:00-Alakformáló
 
Kedd, Csütörtök: 18:00-19:00-Step Aerobic
 
Step Aerobic óra:
 
A step aerobic egy olyan csoportos edzés, melynek során step padot használunk a gyakorlatok hatékonyságának és intenzitásának fokozására. Az óra során egyszerre dolgozunk a zene ütemére. Alapos bemelegítés után, az edzés első felében jól követhető lépéskombinációkat végzünk a step padon, majd ezt követi egy alapos erősítő rész, melynek során nagy hangsúlyt fektetünk a comb és farizmok, valamint a kar és törzs izmok erősítésére. Mindezek miatt ez az óra típus remek állóképesség fejlesztő és zsírégető hatással bír.
 
Mottóm