Mi a spinning?
 

A Spinning az egyik leghatásosabb zsírégető edzésprogram, egy magas intenzitású, zenés, kerékpáros aerobik óra. Egyike azon edzésformáknak, amelyek képesek egyszerre fejleszteni a testet, a lelket, az állóképességet és a mentális képességeket. Egyetlen óra alatt képessé válunk akár 500-700 kalória elégetésére, alakformáló hatása bizonyított. Pár hónap alatt nagyon látványos eredmények érhetőek el általa, ha hetente legalább kétszer részt veszel az edzéseken.

 

A csoportos Spinning-en mindenki egy különleges, erre a célra tervezett kerékpáron végzi az edző által meghatározott gyakorlatokat. Így fordulhat elő, hogy egyszer országúton tekersz, picivel később hegynek felfelé, majd lejtmenetben, mindezt ritmusos zenét hallgatva, különféle gyakorlatokat végezve. Kiváló kardióprogram.Tekintettel arra, hogy az edzés ideje alatt végig tekerni fogsz, elsősorban a lábaid, a csípőd és a farizmok teljes átalakulása várható tőle, amellett hogy az állóképességed is jelentős mértékben növekszik majd. Ellenállóbbá válsz a különféle megbetegedésekkel szemben, sokkal fittebb leszel, tele erővel és kitartással.

 

A SPINNING NEM JÁTÉK

 

Izzadni fogsz, és másnapra olyan izmodat is érezni fogod, aminek a létezéséről eddig nem is tudtál. Így alakul át a tested, így válsz azzá, aki mindig is lenni akartál. A Spinning testileg és lelkileg is átalakít. Megtanít kitartani, küzdeni, arra sarkall, hogy ne add fel, nem adhatod fel! Amellett hogy feszes és kidolgozott izmaid lesznek, az egészségedért is rengeteget teszel. A tekerés közben javul a keringés, erősödik a szív, hatékonyabbá válik a vér oxigénellátó képessége. A tüdőd kapacitása, az állóképességed fokozódik. A folyamatos tekerés észrevétlenül erősíti az ízületeidet, az ízületi szalagokat, a zsírégető hatása az egyik legnagyobb.

 

KIKNEK AJÁNLJUK?

 

Azoknak, akik szeretnek biciklizni, akik valamilyen új kihívást, új mozgásformát keresnek, akik szeretik a jó zenét, akik nem félnek a kihívásoktól, akik képesek megküzdeni az álmaikért. Ha az előbbiek közül bármelyik igaz rád, akkor ne habozz! Próbáld ki! Az álomalak eléréséhez szükséges eszközt mi biztosítjuk, a többi már csak rajtad múlik!

Szombati óra oktatója: Jóna Katalin

a SZERDAI oktatód

 

Szabó Zsuzsanna

 

Kedves Sporttársak!

 

Szabó Zsuzsanna vagyok 14 éve ismerkedtem meg a spinninggel és az aerobic edzésformákkal, akkor csak fogyás céljából, de manapság már a teljes testi és lelki frissesség miatt. Az évek során ráébredtem, hogy a minden napi tevékenységeink mellett a siker és az egészséges életmód egyik titka a sport. A sport mely frissít, mentálisan felüdít és a testet is karban tartja. Minden edzésnek megvan a maga szépsége és a maga jótékony hatása. Számomra a spinning hozta meg a „Flow” érzést a mozgásformák birodalmában, ezt az érzést szeretném minden egyes órán a sportolásra érkezők számára átadni. A spinning lehetőséget ad arra, hogy nap mint nap jobbá válhassunk, hogy leküzdhessük saját magunkat és bebizonyíthassuk a világnak, hogy a spinning élvezhető és ugyanakkor egy rendkívül hatásos erő- és állóképességet fejlesztő valamint kardió edzésforma.