A hot iron óráinkról  
 
Hot Iron, a tudományos alapokon nyugvó edzés
 
Amikor megszületik a gondolat, hogy milyen edzést válasszunk, felmerül a kérdés, melyik az, amelyik gyors eredményt garantál, ahol az ízületeink biztonságban vannak, nem károsulnak. Bizony igaz a tény, hogy a súlyok ész nélküli használata komoly kárt okoz.
 
Válaszd a csoportos Hot Iron edzésünket!
 
A Hot Iron Németországból érkezett hozzánk 2008-ban, sportpszichológusok, atléták, testépítők, orvosok és gyógytornászok által kifejlesztve, hogy mindenki – aki csatlakozik az edzéshez – biztonságban tudhassa magát és egészségét. A tudományos koncepció az volt, hogy egy élvezhető, hatékony súlyzós edzésformát hozzanak létre a fitness világában. Amellett, hogy valóban definiált és szép test érhető el általa, nem elhanyagolható az a tény sem, hogy jobb közérzetet és éntudatot érhetünk el általa.
 
Edzésre fel! De hogyan működik?
 
A gyakorlatokat speciálisan erre a célra kifejlesztett kétkezes súlyzóval végezzük, nem elfelejtve a saját testsúlyos gyakorlatokat vagy a tárcsás elemeket. Ezek összhangja adja azt a testet, amire mindannyian vágyunk, miközben felfedezünk magunkon olyan izmokat, melyek létezéséről eddig nem is tudtunk. Ehhez társul a csoport ereje, a koreografált mozgáselemek és a zene, ami nem csak a testet, de a lelket is erővel tölti fel.
 
Hot Iron 1:
 
Súlyzóval végzett alapgyakorlatokat foglalja magába, miközben magas hatékonyságú edzést garantál. A HOT IRON 1 egy erő-állóképességi, pörgős, motiváló zenére végzett csoportos edzés, ahol magas (50-es) ismétlésszámmal dolgoznak a résztvevők. A vendégek szemszögéből a legmagasabb fokú hatékonyság, és biztonság érdekében HOT IRON 1.-gyel érdemes kezdeni, és optimális esetben 8-12 hétig látogatni, heti 2, maximum 3 alkalommal. Mivel egy idő után a szervezet megszokja a terhelési ingert, (ismétlésszám, és gyakorlatok), javasolt továbblépni HOT IRON – 2 re.
 
Hot Iron 2:
 
HOT IRON 2-t megnyújtott edzésidő, új, változatos, összetettebb gyakorlatok, még hatékonyabb feszesítés, és testzsír csökkentés jellemzi. Ez az edzés az erő-állóképességi és a hipertrófiás (izomnövelő) edzés között helyezkedik el. Megváltozott gyakorlatok, ingerek, valamint ismétlésszám jellemzi. Az összetettebb gyakorlatok végrehajtásához az alapvető gyakorlatok technikailag helyes kivitelezése és egy alapfokú erő-állóképesség szükséges. Ezért Hot Iron 2-re egy alapozó Hot Iron 1 periódus (8-12 hét) után kell áttérni. 8-12 hét Hot Iron 2 után (ha már szervezet alkalmazkodott a megváltozott edzésingerekhez) javasolt átváltani a királykurzusra, az IRON CROSS-ra.
 
IRON CROSS:
 
Ez az edzés az IRON SYSTEM gyorsító sávja, ez teszi teljessé a HOT IRON edzésrendszer egyedülálló hatékonyságát. A teljes periodizációval a résztvevők elérhetik céljaikat: maximális testzsír-csökkentést, feszes, definiált testet és megnövekedett izomerőt. Ez az atletikus edzés viszonylag kevés ismétlésszámmal (maximum 8-12 ismételés) dolgozik, mint az előző edzések (Hot Iron 1 és 2), gyorsabb anyagcserét idéz elő – egy 24-48 órán át tartó kalória(utó)égetést. Az órafelépítésnek köszönhetően a haladó HOT IRON résztvevők megtapasztalhatják, hogy milyen új kihívások rejlenek az alacsonyabb ismétlésszámú, nagyobb terheléssel történő gyakorlatokban.
 
Kinek ajánljuk?
 
Szinte mindenkinek. Az órák felépítése a fokozatosság elvére épül, a zsírégetés mellett tudatosan megmozgatva és építve minden izomcsoportot. Épp ezért, rendszeresen kihasználva a Hot Iron előnyeit, nyárra mindenki elérheti azt, amire vágyott: szép, valóban kidolgozott testet, magabiztosságot, önbizalmat. A tudomány nem mese, ebben az esetben kiváltképp nem. Minden mozgásforma, amivel a résztvevők itt találkoznak, biztonságosan végrehajtható, a hatás pedig akár egy hónap alatt centikben és feszességben mérhető.
az oktatóid