Mi az a harcművészet?

Tervezés alatt álló mozgásforma!

 

 

O-Do-Kai harcművészeti edzéseinken, amivel foglalkozunk:

 

– Önvédelmi technikák

– Küzdelmi gyakorlás (ütő- rugó-, földre viteli- technikák)

– Kata-k (formagyakorlatok)

– Erőnléti edzések

– Fegyveres gyakorlás

– Életfilozófia

 

Az edzéseket Farkas Tamás többszörös Kung Fu világ- és európa- bajnok vezeti.

 

Az O-DO-KAI nem egy stílus, hanem egy tér (Dojo), ahol mindenki önmaga stílusát hozza létre, fejleszti és érleli azt. “Dojo” jelentése: hely ahol járjuk az utat, az ösvényt. Az O-DO-KAI egy életszemlélet. O-DO: királyok útja KAI: összegyűjtve. “Királyi” hozzáállás kialakítása életünkben, önmagunk és környezetünk tekintetében.

Minden tradicionális formagyakorlat (KATA) védekező mozdulattal kezdődik. Ez az ősök üzenete. Az alapkoncepció az, hogy „sose győzessünk le, és ne akarjuk elfoglalni más területét”. Ez az a hozzáállás, ami harmóniát eredményez. A gyakorlás során jellemünket, testünket nemesítjük.

 

Farkas Tamás, mestereitől Szilágyi Istvántól és Shigeru Uemurától kínai, japán harcművészeteket tanult: Emishi-O-Do-Kai, Seven Star Mantis Kung Fu, Yi Chuan, Tai Chi, Kenjutsu, Iaido. Ők a közös alapokat keresték a harcművészeti stílusok között. Csapatunk ezen az úton halad tovább.

 

Az egyik gyakori kérdésre a válasz: mindannyian örök kezdők, tanulók vagyunk.

Amennyiben vonz ez az út, legyél akár teljesen kezdő, akár haladóbb, akár fiatalabb, akár idősebb, akár fiú, akár lány, meg fogod találni a gyakorlásban a számodra fontos értékeket.

Edzéseink időpontja:

– Hétfő- szerda 17-18, 4-től 8 éves korig

– Kedd-csütörtök 17:00-18:00, 8 év felettiek (igény esetén szülők és gyermekeik közösen is részt vehetnek a foglalkozásokon)

– Kedd- csütörtök 18:00-19:00, felnőtt

 

Elérhetőség: 0670 267 8311