Mi az a dance aerobic?
 
Ki az, aki szeretne tánc közben fogyni? Mindenki. Erre tökéletes megoldást nyújt a Dance aerobik csoportos órája, ahol a jazz, a hipp-hopp és funky elemekből összeállított, előre koreografált tánclépések közelebb visznek az álomalakhoz. Annak ajánljuk, aki le szeretne számolni a monoton órákkal, és kikapcsolódva fogyni vágyik. Az órákon mindig új koreográfia van, így a kezdők is bármikor becsatlakozhatnak, hiszen a lépéseket mindenkinek elölről kell megtanulnia minden órán.
 
Amellett, hogy a testet edzi, koncentrációt is igényel. Egy adott koreográfia betanulásáról szól a hatvan perc. Az egyszerűbbektől haladunk a bonyolultabbak felé, de ne ijedj meg, mert a többszöri ismétlés által a lépéskombinációk könnyedén elsajátíthatók. Azáltal, hogy a koreográfiára figyelünk, minden mástól eltávolodunk. Elfelejtjük az aznapi gondokat, bajokat, hiszen az edzés közben zene szól, a ritmust pedig a tánclépések sorában nekünk is tartanunk kell.
 
A lépések egytől egyig úgy vannak felépítve, hogy zsírégető hatással bírjanak, miközben minden izomcsoportot megdolgoztatnak és fejlesztenek. Így lehetséges az, hogy szinte minden alkalommal megtelik a terem a táncolni és edzeni vágyókkal, hiszen itt a kettőt egyben kapják.
 
Egyetlen óra alatt 600 kalória égethető el legalább, általa javítjuk az állóképességünket, és még lelkileg is feltöltődünk. A Dance aerobik egy izgalmas és színes tánclépésekkel teli világba vezeti az edzeni vágyót, egy nagyon intenzív, minden testrészt megdolgozó mozgásforma.
 
A rendszeres tánc már önmagában is elegendő lenne arra, hogy karcsú és feszes testtel rendelkezzünk. Ezzel az edzéssel azonban mindazt, amit a táncosok hosszú évek kőkemény munkájával érnek el, lerövidíthetjük. A mozdulatok minden esetben gyorsan lekövethetőek, és az izomcsoportok erősítése észrevétlenül is benne van minden órában.
 
KINEK AJÁNLJUK?
 
Mindenkinek, aki jól akarja magát érezni, aki szeret táncolni, aki ilyen módon akar kiszakadni a mindennapi mókuskerékből, aki zsírt akar égetni, aki fogyni vágyik. Azok válasszanak minket, akik egészséges körülmények között szeretnék a testüket alakítani, szeretnének több kalóriát égetni, mindezt úgy, hogy nem terhelik az ízületeiket, szívüket és érrendszerüket. Az alaplépések elsajátíthatóak egy-két Dance aerobik óra alatt, utána már csak a kellemes és jóleső kikapcsolódás és alakformálás következik, melynek eredménye egy tökéletesen kidolgozott, egészséges test.
az oktatód
 
Sipos Dávid
 
Mindig fontos volt számomra a mozgás. Általános iskolában versenyszerűen sportoltam, s e mellett művészeti iskolában néptáncot tanultam. Középiskolában a tánc került előtérbe, hisz Művészeti Szakközépbe jártam, Nyíregyházán. Itt megszerettem a néprajzot, így a Debreceni Egyetem következett, ahol néprajz szakon szereztem alapdiplomát. A Néptánc továbbra is fontos szerepet kapott az életemben, hisz a Hortobágy együttesben táncoltam, majd később a nyíregyházi Guba táncegyüttesben. Közben elvégeztem egy fitness wellness instruktor képzést. Így mostani munkámban ötvöződik a tánc és a sport szeretete.
 
A UniFit-ben Alakformáló, Dance Aerobic, Step Aerobic, és Senior tornát tartok.
 
Mottóm
 
„ Azért sportolj, mert szereted a tested, ne azért, mert utálod”