Core Training
 

Tervezés alatt álló mozgásforma, jelenleg nem elérhető

Gerincünk stabilitását a törzsizomfűző adja, mely a mély has- és hátizmok együttműködéséből jön létre. A hétköznapi mozgások során ezeket az izmokat kevésbé használjuk, a mozgásszegény ülőéletmódunk pedig nagyban hozzátesz ezen izmok gyengüléséhez.

A core tréning során megtanuljuk tudatosan aktiválni a törzsünket alkotó, mélyebben fekvő izomcsoportokat, például a gerincoszlop melletti hosszanti hátizmokat, a haránt hasizmot vagy éppen a medencefenék gátizmait. Ez az óra azonban nagyban túlmutat a kizárólagos erősítésen. Nagy hangsúlyt fektetünk a gerinc mobilizálására, a feszes izmok nyújtására, a helyes testtartás kialakítására és szó esik az ergonomikus munkahelyi körülmények kialakításának szabályairól is.

Az ergonomikus testtartáshoz és a fájdalommentes élethez elengedhetetlen ezen izmok megfelelő tónusa, ereje és együttműködése. Ebből adódóan a tréning gyakorlatainak végzése beépítendő minden ülőmunkát végző ember napi rutinjába. Továbbá a tudatos testformálásban, a megfelelő törzsstabilitás a súlyzós edzések alapját is képezi, így az edzőtermet rendszeresen látogatóknak melegen ajánlott megismerkedniük a core tréning alapjaival.

Ha szívesen edznél tudatosabban, védenéd a gerinced az ülőmunka káros következményeitől vagy szeretnél megszabadulni az emiatt kialakult fájdalomól, akkor ezt az órát neked találták ki!