Mi az alakformálás?

Tervezés alatt álló mozgásforma, jelenleg nem elérhető

Feszes testet és bomba alakot szeretnél nyárra? Akkor az Alakformálás maximális segítséget nyújt ebben. Olyan edzéstervet állítottunk össze, mely minden idők egyik legjobb alakformáló edzése.
 
Ez a hatvan perc az egész testünket fejlesztő gyakorlatokról szól. Minden esetben könnyen követhető feladatok vannak, nincs bonyolult koreográfia, melyet el kell sajátítanod. Az izmaidat vesszük célba az erősítő gyakorlatokkal és a különböző eszközök használatával. Emelni fogjuk a pulzusszámot, növelve ezzel a tested teljesítőképességét. Ahhoz, hogy a zsírréteget csökkentsük vagy teljesen eltüntessük, nem sanyargatásra és koplalásra van szükségünk, hanem jól irányzott mozgásra. Tőlünk az Alakformáláson ezt kapod.
 
Minden izomcsoportodat megdolgoztatjuk, ezáltal fejlesztve azokat, felgyorsítjuk az anyagcserédet, hogy a zsírpárnák mihamarabb eltűnjenek. Képes vagy rá! Mindegy mennyi idős vagy, mennyit mutat a mérleg, mikor mozogtál utoljára, ezzel az edzéssel elérheted azt, hogy az izmaid megmutassák magukat, abban a tónusban, ahogyan a legszebbek.
 
Az Alakformálás kőkemény edzés. Izzadni fogsz, de a látványért, az érzésért megéri. Lesz itt minden: guggolás, kitörés, hasprés, a felső test izmainak erősítése. A lényeg, hogy a tested feszes és tónusos legyen, a testtartásod és testtudatod javuljon. Bátran, lapos hassal, feszes fenékkel és combokkal nézhetsz a nyár elébe, ha idejében elkezded az alakformáló edzéseket és végigcsinálod azokat. Még nem késő, kezdj bele! Hidd el, hogy csak nyerhetsz vele! Egy csinosabb, magabiztosabb, egészségesebb testet.
 
Egyetlen óra nem elegendő, de bizton állíthatjuk, az Alakformálás azon edzéstípusok közé tartozik, ahol nagyon hamar szembetűnő a változás. Így ha eldöntötted, hogy részt veszel, ne a kifogásokat keresd! Egy csapatban, ebben a csoportban van a helyed, mely érted, és rólad szól.
 
Kiknek ajánljuk?
Mindenkinek, kortól és nemtől függetlenül bárki végezheti. Ha bizonytalannak érzed magad abban, hogyan kezdj el sportolni, vagy ha már monotonnak, kissé unalmasnak találod az edzőtermi gépek használatát, itt a helyed köztünk! Nincs másra szükséged, mint a kitartásodra és egy kis mosolyra. Ezeket feltétlen hozd magaddal!
az oktatód
Reszegi Anita
A mozgás egész életemben fontos szerepet játszott. Általános iskolás koromban talaj- és szer tornáztam, a gimnáziumban társas táncoltam és formációs táncversenyeken szerepeltem a hajdúnánási városi tánccsoporttal, majd Debrecenbe költözve ismerkedtem meg az aerobikkal és ejtett rabul ez a mozgásforma olyan mértékben, hogy elhatároztam, szeretnék hivatásszerűen foglalkozni ezzel a sporttal. 2006-ban szereztem aerobik edzői képesítést a Testnevelési Főiskola oktatói által vezetett debreceni kihelyezett tagozaton, majd 2009-ben fitness edzővé képeztem magam, immár a kondicionáló termi és személyi edzés műfaját elsajátítva. Számos debreceni edzőteremben tartottam edzéseket, 10 év óta aktívan dolgozom a szakmában. 2011-ben született meg a kisfiam, a terhességem alatt és után is sokat sportoltam, ami segített az egészségem és az alakom megőrzésében. 2016-ban Zóna edzővé választott Péntek Enikő aki ennek a műfajnak a megteremtője, és 2017 szeptembere óta én vagyok Debrecen kizárólagos Zóna edzője. Számomra a rendszeres edzés nem csupán hobbi hanem életforma. Hozzájárul, hogy egészségesebben, fittebben, jobban érezzem magam a bőrömben, és az edzői munka által lehetőségem nyílik arra, hogy másoknak is megmutassam a mozgás örömét, felszabadító, stresszoldó, boldogító voltát, és ily módon másoknak is segíthetek az általuk vágyott alak elérésében.
A Tae-bo a kick-box és az aerobik kombinációján alapuló erő – állóképességi edzés, mely a core izmok folyamatos bekapcsolása mellett a felsőtestet is hatékonyan megdolgozza, ez a pörgős edzés kiválóan alkalmas a stressz levezetésére.