Fascia tréning
 

A fascia tréning során funkcionális, teljes testet átmozgató gyakorlatokat végzünk elsősorban a mély izomzatra fókuszálva. A mélyizmok tudatosítása és fejlesztése fontos, hiszen a stabil központból indul ki minden mozgás. A edzés során nem különálló izmokat erősítünk, hanem izomláncokban gondolkodunk, és ezek mentén végzünk különböző mozgásmintákat. A tréning egyik fő célja a helytelenül rögzült mozgásminták kijavítása, a meglévő hibák tudatosítása, illetve a hibás működés kialakulásának megelőzése. A fascia tulajdonképpen testünk legkiterjedtebb szövete, hiszen körbeveszi az izmokat és a belső szerveket, egyfajta belső összetartó erőt biztosít. Beburkolja a szöveteket, olyan mint egy rugalmas, de stabil három dimenziós pókháló.

Rendszeres átmozgatás hiányában a fascia letapad és megkeményedik a szerkezete. Ezek a változások sok krónikus panaszért tehetők felelőssé, melyek leggyakrabban a nyak, váll, hát vagy az alsó végtag területein jelentkeznek.A fasciát leggyakrabban károsító okok: a helytelen, egyoldalú terhelés (sport, vagy fizikai megterhelés), ülő életmód, hegek és sérülések után kialakuló letapadások.

KINEK AJÁNLOTT?

Ez a tréning azoknak szól akik szeretnék javítani a testudatukat, csökkenteni krónikus fájdalmaikat, ízületi mozgásterjedelmüket növelni, izmaik hatékonyságát javítani, rugalmasságukat fokozni, illetve figyelmet fordítani a sérülések megelőzésére.

az oktatód

 

Szabó Kinga

 

Szabó Kinga vagyok gyógytornász. 2015-ben szereztem a diplomámat a Szegedi Tudományegyetemen. A mozgás mindig az életem fontos és szerves része volt. Az évek során számos sportot és edzésformát kipróbáltam. A jógával az egyetemi tanulmányaim alatt találkoztam először és a gyakorlás hamar a mindennapjaim elválaszthatatlan részévé vált. Az intenzív jóga gyakorlás hatására egyre több pozitív változást kezdtem tapasztalni, sokkal összeszedettebbé, nyugodtabbá váltam. Pár év gyakorlás után elvégeztem a gerincjóga oktatói képzést és nagy lelkesedéssel kezdtem el a csoportos órák vezetését. Eddigi ismereteimet és tapasztalataimat örömmel és szeretettel osztom meg másokkal is, ugyanakkor a tanulás számomra egy véget nem érő folyamat.