Mi a Cardiobox?    
 

Tervezés alatt álló mozgásforma, jelenleg nem elérhető

Egy élvezetes óra, mely a taekwondo, a box és a tánc elemeit ötvözve mozgat meg minden testrészedet. Az edzés ütések és rúgások kombinációjából áll.
 
Jellegét tekintve magas intenzitású edzésprogram. Segít a zsírégetésben, a fogyásban, az izomerősítésben, a szálkásításban, és nem utolsó sorban a szív- és érrendszer fejlesztésében is élen járó. Formálja a derekat, a farizmokat, a törzs izmait, a vádlit, a karokat. Nem csupán a kívánt alakot érheted el rövid idő alatt, de hozzájárul az egészséged megtartásához is. Épp ezért világszerte elismert és kedvelt a Tae Bo.
 
Nem box!
 
A Tae Bo Amerikából indult világhódító útjára. Köze van a taekwondohoz, hiszen abból származik. 1976-ban Billy Blanks taekwondo harcművész alkotta meg ez első kardio box programot, majd hatalmas tapasztalatát táncos elemekkel is vegyítette. Így jött létre ez a csoportos edzési módszer, melyet bárki eredményesen végezhet.
 
A mozgáselemek végrehajtása összpontosítást, önfegyelmet igényel, így érhető el, hogy a test és az elme folyamatos összeköttetésben legyen az edzés alatt. A folyamatos és jól egymásra épülő mozdulatsorok segítségével egyetlen óra alatt képessé válik a szervezeted 500-800 kalória elégetésére. Ha emellett az étrendedre is figyelmet fordítasz, a rendszeres Tae Bo edzéssel könnyen szabadulhatsz meg a nem kívánt súlyfeleslegtől.
 
A szellemi táplálék desszertje
 
A csoportos edzés eleve fantasztikus, hiszen másokat is inspirálva töltődhetsz fel, fejlődhetsz. A Tae Bo azonban mégis kitűnik az összes eddig megismert edzés közül. Azáltal, hogy tele van ütésekkel és rúgásokkal, kiváló stresszoldó és feszültséglevezető. Így aki rendszeresen hozzánk jár, nem csak erősebb és szebb testtel távozik, de lélekben, szellemben is erősebbé válik. Ezek mindegyike az egészséges önbizalmat hordozza magában, melyre mindannyiunknak hatalmas szüksége van. Ha nem csupán jó alakra vágysz, de egy különleges életérzést is a magadénak akarsz tudni, itt a helyed!
az oktatód
 
Reszegi Anita
 
A mozgás egész életemben fontos szerepet játszott. Általános iskolás koromban talaj- és szer tornáztam, a gimnáziumban társas táncoltam és formációs táncversenyeken szerepeltem a hajdúnánási városi tánccsoporttal, majd Debrecenbe költözve ismerkedtem meg az aerobikkal és ejtett rabul ez a mozgásforma olyan mértékben, hogy elhatároztam, szeretnék hivatásszerűen foglalkozni ezzel a sporttal. 2006-ban szereztem aerobik edzői képesítést a Testnevelési Főiskola oktatói által vezetett debreceni kihelyezett tagozaton, majd 2009-ben fitness edzővé képeztem magam, immár a kondicionáló termi és személyi edzés műfaját elsajátítva. Számos debreceni edzőteremben tartottam edzéseket, 10 év óta aktívan dolgozom a szakmában. 2011-ben született meg a kisfiam, a terhességem alatt és után is sokat sportoltam, ami segített az egészségem és az alakom megőrzésében. 2016-ban Zóna edzővé választott Péntek Enikő aki ennek a műfajnak a megteremtője, és 2017 szeptembere óta én vagyok Debrecen kizárólagos Zóna edzője. Számomra a rendszeres edzés nem csupán hobbi hanem életforma. Hozzájárul, hogy egészségesebben, fittebben, jobban érezzem magam a bőrömben, és az edzői munka által lehetőségem nyílik arra, hogy másoknak is megmutassam a mozgás örömét, felszabadító, stresszoldó, boldogító voltát, és ily módon másoknak is segíthetek az általuk vágyott alak elérésében.
 
A Cardiobox a kick-box és az aerobik kombinációján alapuló erő – állóképességi edzés, mely a core izmok folyamatos bekapcsolása mellett a felsőtestet is hatékonyan megdolgozza, ez a pörgős edzés kiválóan alkalmas a stressz levezetésére.