Mi a body shape?
 
Ezen az alakformáló órán minden gyakorlatsor a zsírégetést és az izmok kialakítását szolgálja. Amennyiben rendszeresen részt veszel, a testeden található zsírréteg csökkenni kezd, az izomtömeg pedig szálkásodni. Ezzel az edzéssel ezt kapod. Karcsúságot, feszes, tónusos izomzatot, és hosszú ideig fenntartható fitt és erős szervezetet.
 
A gyakorlatok végrehajtásához számtalan esetben veszünk igénybe változatos eszközöket: különböző erősségű gumikötelet, step padot, kézi súlyzót, fit labdát és body ball-t. Segítségükkel sokkal nagyobb hatásfokkal dolgozhatunk. Az eredményeket nem kell másban mérned mint egyre fogyatkozó centikben és a szépen kidolgozott izomzatban.
 
Tekintettel arra, hogy az órán nincs koreográfia, nem kell attól tartanod, hogy belépve a terembe már mindenki minden lépést ismer, és te kezdőként nem tudsz becsatlakozni. Olyan gyakorlatok vannak, amelyek végrehajthatóak attól függetlenül is, hogy jártál-e valaha Body Shape-en. Az elemek könnyen elsajátíthatóak. Nem az a lényeg, hogy bonyolult legyen, hanem az, hogy az adott izomcsoportot célba véve minél hamarabb és minél látványosabban változni kezdj.
 
A csodáért tenni kell!
 
Nem a lábunkat lógatjuk, valóban. Garantálom, hogy izzadni fogsz, és ott is izomlázad lesz, ahol eddig nem is gondoltad volna, hogy van izmod. Minden kritikus testtájat átmozgatunk minden lehetséges módon, eszközök használatával is. Így lesz a kritikusból szép, formás csípő és fenék, comb és has, hogy nyáron te is büszkén, görcsök nélkül mehess a strandra, és a ruháiddal együtt a gátlásaid is levetkőzhesd.
 
Az óra ritmusa illeszkedik hozzád, ahhoz, amit bírsz. Meglátod, az idő előrehaladtával egyre többet fogsz teljesíteni, egyre kitartóbb leszel. Nincs koreográfia, nincs görcs, nincs gátlás. Az esetleges hibákat, ha szükséges korrigáljuk, hiszen nem a sérülés, hanem az egészséged megőrzése mellett a feszes, szép test a cél. Semmi más. Látni fogod majd, mindenki más alakkal érkezik. A cél azonban egy és ugyanaz, a változás. Nincs más csak te, a zene és a sport. Meglátod, az eredmény nem marad el: egy új test magabiztos fellépéssel. Hiszen te vagy a lényeg.
az oktatód
 
Reszegi Anita
 
A mozgás egész életemben fontos szerepet játszott. Általános iskolás koromban talaj- és szer tornáztam, a gimnáziumban társas táncoltam és formációs táncversenyeken szerepeltem a hajdúnánási városi tánccsoporttal, majd Debrecenbe költözve ismerkedtem meg az aerobikkal és ejtett rabul ez a mozgásforma olyan mértékben, hogy elhatároztam, szeretnék hivatásszerűen foglalkozni ezzel a sporttal. 2006-ban szereztem aerobik edzői képesítést a Testnevelési Főiskola oktatói által vezetett debreceni kihelyezett tagozaton, majd 2009-ben fitness edzővé képeztem magam, immár a kondicionáló termi és személyi edzés műfaját elsajátítva. Számos debreceni edzőteremben tartottam edzéseket, 10 év óta aktívan dolgozom a szakmában. 2011-ben született meg a kisfiam, a terhességem alatt és után is sokat sportoltam, ami segített az egészségem és az alakom megőrzésében. 2016-ban Zóna edzővé választott Péntek Enikő aki ennek a műfajnak a megteremtője, és 2017 szeptembere óta én vagyok Debrecen kizárólagos Zóna edzője. Számomra a rendszeres edzés nem csupán hobbi hanem életforma. Hozzájárul, hogy egészségesebben, fittebben, jobban érezzem magam a bőrömben, és az edzői munka által lehetőségem nyílik arra, hogy másoknak is megmutassam a mozgás örömét, felszabadító, stresszoldó, boldogító voltát, és ily módon másoknak is segíthetek az általuk vágyott alak elérésében.
 
A UniFit-ben Alakformáló, Köredzés és Tae-bo órákat tartok. Az Alakformáló edzés egy teljes testet átmozgató 60 perces edzés, melyben ötvözzük a zsírégető elemeket az erősítő elemekkel, ehhez segítségül hívva saját testsúlyos, valamint eszközökkel – úgy mint kézi súlyzó, fit ball, lábsúly, gumiszalag, step pad, soft ball – végzett gyakorlatokat. A kritikus női testrészekre dolgozunk, különösen a has, derék, comb, fenék formálást helyezzük előtérbe. A Köredzés ehhez sokban hasonlító teljes testet átmozgató program, melyben a különböző izmokat váltakoztatva terheljük. A Tae-bo a kick-box és az aerobik kombinációján alapuló erő – állóképességi edzés, mely a core izmok folyamatos bekapcsolása mellett a felsőtestet is hatékonyan megdolgozza, ez a pörgős edzés kiválóan alkalmas a stressz levezetésére.