Kerék Laura

A sport és az egészség a hobbim és a munkám is egyben. Kisgyerekkorom óta fontos szerepet tölt be a mozgás az életemben, ami nagymértékben meghatározta a jövőmet, hogy sport gimnáziumba, majd ezt követően gyógytornásznak jelentkeztem. Egy álmom vált valóra, amikor átvehettem a diplomámat a Debreceni Egyetemen. Elhivatottnak érzem magamat a szakmámban, nem munkának élem meg a mindennapjaimat. Emiatt is tovább folytattam a tanulmányaimat. Jelenleg a Testnevelési Egyetem mester képzéses hallgatója vagyok Humánkineziológia szakon. A lebegő jógával másodéves gyógytornász hallgató koromban ismerkedtem meg, ahol rögtön függőséget okozott ez az újfajta sport, jóga irányzat. Hamar észrevettem jótékony hatásait, így témavezetőm felügyelete mellett elkezdtem bontogatni a szárnyaimat a lebegő jóga és a tartáshibák témakörében. Ezt követően elvégeztem a lebegő jóga oktatói képzést. A munkásságunk egészen az OTDK I. helyezettig, illetve a Magyar Gyógytornász Társaság Kongresszusára is eljutott, amire nagyon büszkék vagyunk. Azóta is heti rendszerességgel tartok lebegő jóga órákat. A diplomám megszerzését követően gerinctorna órákkal bővítettem a csoportos óráim listáját. Tudásomat azóta is folyamatosan fejlesztem, bővítem. A speciális képzéseken megszerzett elméleti és gyakorlati tudás anyaga egyaránt része a csoportos és az egyéni foglalkozásokon. A gyógytorna rendkívül szerteágazó szakma. Ezen belül is mondhatni, hogy nekem a két nagy kedvencem van, a gerincet érintő panaszok, kórképek, disfunkciók valamint a sportolás kapcsán szerzett sérülések, panaszok helyreállítás. Illetve nagy szerencsénkre, az egyre tudatosabban élő társadalmunknak hála, egyre több hangsúlyt tudunk fektetni a sportsérülések és gerincpanaszok megelőzésére is.

 

Ha szeretnél megismerkedni egy új mozgásformával, ami egyben erősítés, nyújtás, alakformálás és nem utolsó sorban jótékonyan hat a gerincedre is, vagy csak kipróbálnád magadat a levegőben, várlak szeretettel a lebegő jóga órákon. Kibillentjük a testünket a komfort zónából és egy teljesen újszerű helyzetben találhatjuk magunkat.

 

Ha most kezdesz el sportolni, vagy újrakezdenéd vagy mozgásszervi panaszokkal küzdesz, vagy tudatos sportoló vagy, várlak a core trainingjeimen, ahol felkészítjük a testet a gerincbarát mozgáshoz, sportoláshoz, mindennapokhoz. Leépítjük a régi rossz szokásaidat és helyette egy új, megfelelő mozgásmintát alakítunk ki. Stabil alapot építünk a további sportoláshoz, hétköznapokhoz, valamint a stabilizáció mellett a sok mobilizáló gyakorlat révén megfelelő rugalmasságúvá tesszük a szöveteket. Ha tehetném, mindenkinek kötelezővé tenném.

 

Továbbá a személyre szabott, egyéni foglakozások keretein belül, csak Te rád fókuszálunk. Ha rendelkezel mozgásszervi panaszokkal és modern szemléletű foglalkozáson szeretnél részt venni, vagy csak szükségesnek érzed az edzéseid során azokat a kis nüansznyi különbségeket, odafigyeléseket, akkor már jó helyen jársz. Az adott problémákat helyre tesszük, a mozgásmintákat összehangoljuk, majd a további sérülések megelőzésére törekszünk.