Fülöp Balázs
OKTATÓRA VAN SZÜKSÉGED?
 
Fülöp Balázs
 
A sport és testmozgás valamilyen formája közel 20 éve szerves részét képezi az életemnek. A rendszeres edzés és tudatos táplálkozás alkotja a mindennapjaim gerincét, én ebben hiszek, ennek megfelelően élem az életem és hiszem, hogy megéri az egészségedbe energiát, időt és pénzt fektetni, hidd el többszörösen megtérül.

Természetesen én is végigjártam a különböző lépcsőfokokat, hosszú utat megtéve a szobámban elvégzett reggeli fekvőtámaszok és felülésektől kezdve. Jelenleg elsődleges célom egy minél komplexebb, funkcionalitását tekintve hatékonyabb, kiegyensúlyozott fizikum kiépítése és egészségtudatos táplálkozás fenntartása. Jelenlegi edzéseim gerincét a különböző erősítő, crossfitt jellegű és funkcionális edzések képezik, hagyományos súlyzós és állóképességet megcélzó edzésekkel kiegészítve.

Több felkapott és divatos edzésmódszert és diétát is kipróbáltam, sok esetben megfizetve az úgynevezett tanulópénzt, ugyanakkor úgy gondolom, hogy hitelesen véleményt formálni arról lehet, amit te magad is kipróbáltál, megtapasztaltál.  Ebben is szeretnék a segítségedre lenni, hogy neked ne kelljen már időt pazarolni hatástalan, értelmetlen edzésekre és nem megfelelő, fenntarthatatlan szélsőséges diéták kipróbálására.

Nem hiszek a drasztikus életmódváltásban. Fontosnak tartom, hogy a különböző edzésmódszerek és változtatások fokozatosan, a jelenlegi életviteledhez igazodva kerüljenek beépítésre a mindennapjaidba. Megtanultam, hogy nincsenek könnyen, gyors eredményt hozó „varázs” pirulák és csoda módszerek, ellenben a következetes, kitartó és tudatos munka mindig kifizetődik, tehát már most jó ha tudod, hogy az nem kérdés, hogy tudsz e változtatni az életeden, ha egyszer magadban az elhatározás már megfogalmazódott.

Ha sikerült válaszolnod magadban azokra a kérdésekre, hogy „mit akarsz elérni” és „miért fontos ez számodra”, ne feledd, megtetted az első és legfontosabb lépést, célt állítottál magad elé, ami mindig segítségedre lesz az oda vezető úton.  A „hogyan”-ra együtt megtaláljuk a választ. Neked egy dolgod van, rálépni az odavezető útra, nem holnap, nem a jövő héten, hanem a mai napon, akármilyen kis lépést is jelentsen ez.  Ne félj a kudarctól, közhely, de kudarc az, ha meg sem próbálod. Sosem késő megtenni az első lépést egy minőségi, egészséges és kiegyensúlyozott élet kialakításához, de ezt neked kell megtenni.

Amennyiben változtatni szeretnél az életeden, legyen az erő,-állóképesség fejlesztés, izomtömeg növelés, testsúlycsökkentés vagy „csak” egy általános fitt kondíció elérése, keress bizalommal, hogy segítségedre legyek a céljaid elérésében.