Harcművészet:
 

O-Do-Kai harcművészeti edzéseinken, amivel foglalkozunk:

– Önvédelmi technikák

– Küzdelmi gyakorlás (ütő- rugó-, földre viteli- technikák)

– Kata-k (formagyakorlatok)

– Erőnléti edzések

– Fegyveres gyakorlás

– Életfilozófia

Az edzéseket Farkas Tamás többszörös Kung Fu világ- és európa- bajnok és Wágner István 2. danos Taekwondo instruktor vezeti.

Az O-DO-KAI nem egy stílus, hanem egy tér (Dojo), ahol mindenki önmaga stílusát hozza létre, fejleszti és érleli azt. “Dojo” jelentése: hely ahol járjuk az utat, az ösvényt. Az O-DO-KAI egy életszemlélet. O-DO: királyok útja KAI: összegyűjtve. “Királyi” hozzáállás kialakítása életünkben, önmagunk és környezetünk tekintetében.

Minden tradicionális formagyakorlat (KATA) védekező mozdulattal kezdődik. Ez az ősök üzenete. Az alapkoncepció az, hogy „sose győzessünk le, és ne akarjuk elfoglalni más területét”. Ez az a hozzáállás, ami harmóniát eredményez. A gyakorlás során jellemünket, testünket nemesítjük.

Farkas Tamás, mestereitől Szilágyi Istvántól és Shigeru Uemurától kínai, japán harcművészeteket tanult: Emishi-O-Do-Kai, Seven Star Mantis Kung Fu, Yi Chuan, Tai Chi, Kenjutsu, Iaido. Ők a közös alapokat keresték a harcművészeti stílusok között. Csapatunk ezen az úton halad tovább.

2020-tól iskolánk kiegészül Taekwondo harcművészeti oktatással, ami az olimpiai sportágak között szerepel. Wágner István 2. danos Taekwondo instruktor vezetésével tanulóink megismerkedhetnek a Taekwondo mozgásanyagával, rendkívül színes és látványos rúgástechnikáival, kéztechnikáival. A koreai filozófiával és életszemlélettel. Igény esetén övvizsga és versenyzési lehetőséget is tudunk biztosítani.

Gyerek edzésekről bővebben:

Foglalkozásaink során keleti harcművészetekkel ismerkedhetnek meg a gyerekek. Célunk, hogy a fiatalok kialakíthassák az önismeret, önuralom, önbizalom, céltudatosság erényeit, mindezt egyfajta felelősségteljes, egymást kölcsönösen tisztelő, egészséges életmódot preferáló értékrend mellet, tesszük ezt a test nyelvén, ami által fejlődnek a gyerekek fizikális, mentális, érzelmi képességei.

Amennyiben vonz ez az út, legyél akár teljesen kezdő, akár haladóbb, akár fiatalabb, akár idősebb, akár fiú, akár lány, meg fogod találni a gyakorlásban a számodra fontos értékeket.

Edzéseink időpontja:

– Hétfő- szerda 17-18, 4-től 8 éves korig

– Kedd-csütörtök 17:00-18:00, 8 év felettiek (igény esetén szülők és gyermekeik közösen is részt vehetnek a foglalkozásokon)

– Kedd- csütörtök 18:00-19:30, felnőtt

– Hétfő 18-18:30 versenyzői

Elérhetőség: 0670 267 8311