Az egyik leghatásosabb módja a testedzésnek. Legyen szó az állóképesség javításáról, az erőnlét fokozásáról, zsírégetésről vagy szálkásításról, a köredzés mindegyik esetben hatásos módszer. Csoportosan végezve tökéletes és felülmúlhatatlan, változatos és élményszerű mozgásforma.

A köredzés lényege

A köredzés az együttes csoportfogalkoztatás sajátos formája. Lényege az izomépítés magas intenzitású gyakorlatokkal, melyekkel fokozzuk az anyagcserénket. Kiválóan alkalmas a szervezet sokoldalú fejlesztésére, elsősorban kondicionális képességeinket fejleszthetjük vele.

Az edzésterv magas intenzitású állóképesség-növelő és erőfejlesztő gyakorlatokból áll. A résztvevők max. 3-4 fős csoportban dolgoznak az egyes állomásokon önállóan, meghatározott ideig vagy ismétlésszámig, ezt jelenti a “kör” kifejezés. Mindenki sorra kerül minden állomáson. A cserék rendjéről és a pihenőidőről az edző gondoskodik. A gyakorlatok viszonylag kevés pihenővel járnak, mivel azonban más és más izomcsoport kerül előtérbe, nem megterhelő a szervezet számára. Ha a gyakorlatokat végigviszed a bemelegítéssel és a levezetéssel együtt, nagyjából 600 kalóriát égethetsz el egyetlen edzés alkalmával.

Az eszközök súlya valamint az ismétlések gyakorisága folyamatosan változtatható, növelhető és csökkenthető, annak fényében, hogy jelenleg milyen az erőnléted. Nem kell attól tartanod, hogy azonnal hatalmas súlyokat kapsz. Mi inkább a fokozatosság elvében hiszünk. Abban, hogy ha az első pár alkalommal még két-három kört bírsz, később már – pár edzés után az erőnlét javulása miatt – képes legyél hosszabb távon edzeni nagyobb intenzitással. Hetente két-három alkalommal végezve már hatalmas változáson fog keresztülmenni a tested.

Kiknek ajánljuk?

Köredzésen mindenki részt vehet. Azoknak is ajánljuk, akik eddig a fitness termi edzések szerelmesei voltak, és azoknak is, akik eddig idegenkedtek tőle. Minden mozdulatsor irányítás és nagyfokú figyelem alatt áll. Nem kell sérüléstől és helytelen géphasználattól tartanod! Tarts velünk! Vegyél részt egyetlen köredzésen, és biztosak vagyunk abban, hogy ha ráérzel az ízére, semmi mást nem szeretnél majd.