Autodekompressziós terápia ADT

 

 

Az ADT (autodekompressziós terápia) a modern tudományos kutatásokra épít, így hatékonyan és eredményesen tud segíteni az embereken. Az ADT célja, a gerinc tartós egészségének visszaállítása.

 

A modern kutatások megmutatták, hogy sokszor a porckorongsérv maga is csak egy következménye a gerinc görbületek megváltozásának, a csigolyasort stabilizáló izomműködés felborulásának. Ilyenkor a test kitér a helyes statikai helyzetéből, és a porckorong lesz az, ami az izom fűző helyett extrém terhet kénytelen elviselni. Ez a minta sokszor évekkel a sérves tünetek kialakulása előtt felismerhető.

 

A tartós egészség visszaállításához nem elég az izmok erősítése, mert az idegrendszer egy sor kompenzáló mintát tanul meg, így egy komolyabb “programozási” munka szükséges. Az ADT lényege, hogy miközben a csigolyákat önerővel távolítva centralizálja a sérvet, újra aktiválja a csigolyasort stabilizáló izmok működtetésének helyes mintáját. Ezzel újra lekerül a terhelés a porckorongról, ami a tartós gyógyulásban kulcs fontosságú.

 

Az ADT fő célterülete a porckorongsérv és a szegmentális instabilitás de mindenféle a gerinc diszbalanszaiból származó tünet enyhítésére is alkalmas.

 

A kezelésen nincs “futószalagmunka”. Az ADT bőven szán rád időt a megbeszélésre, kérdésekre, mindenre megtanít amit tudnod kell a folyamat véghezviteléhez. Arra törekszünk, hogy a lehető legkevesebb kontrollra kelljen jönnöd . A további találkozások –pedig ha szükségesek – már lényegesen olcsóbbak.

 

Maximális odafigyelést és egy modern, hatékony eszközt kapsz a kezedbe.

 

Elsősorban azokat az embereket várjuk, akik tudják, hogy saját magukért kell felelősséget vállalniuk a megoldásért, nem csodát várnak.

az oktatód

 

Szabó Kinga

 

Szabó Kinga vagyok gyógytornász. 2015-ben szereztem a diplomámat a Szegedi Tudományegyetemen. A mozgás mindig az életem fontos és szerves része volt. Az évek során számos sportot és edzésformát kipróbáltam. A jógával az egyetemi tanulmányaim alatt találkoztam először és a gyakorlás hamar a mindennapjaim elválaszthatatlan részévé vált. Az intenzív jóga gyakorlás hatására egyre több pozitív változást kezdtem tapasztalni, sokkal összeszedettebbé, nyugodtabbá váltam. Pár év gyakorlás után elvégeztem a gerincjóga oktatói képzést és nagy lelkesedéssel kezdtem el a csoportos órák vezetését. Eddigi ismereteimet és tapasztalataimat örömmel és szeretettel osztom meg másokkal is, ugyanakkor a tanulás számomra egy véget nem érő folyamat.