A boulder kitűnő lehetőség mindenki számára, hogy a mászás közben olyan izmokat is átmozgasson és erősítsen, amelyeket a hétköznapokban, vagy másféle edzések sokán nem, vagy csak alig mozgatja meg. A törzsizmok folyamatos igénybevétele javítja a testtartást, és megelőzheti a későbbiekben kialakuló hátfájdalmakat.

Debreceni edzőteremben egyedülálló módon az UNIFIT Fitness & Gym Centerben van lehetőség kipróbálni a bouldert. A mászófal felülete 250 m2, belmagassága pedig 3,7 méter. A méreteit tekintve nem csak a kezdők, hanem a tapasztaltabb falmászók is megtalálják a kihívást a teremben. A falmászástól eltérően a boulder biztosítás nélküli és a mászás viszonylag alacsony magasságokban történik, a padlót vastag szivacsok fedik a leesés okozta sérülések elkerülése miatt, épp ezért biztonságos a használata mindenki számára, aki betartja a használati feltételeket.

A sportág népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a NOB (Nemzeti Olimpiai Bizottság) döntése alapján a boulder bekerült az olimpiai sportágak közé. Debütálni a 2020-as tokiói olimpián fog.

Nyitvatartás:
Hétfő -Péntek : 13.00 – 21.00
Szombat – vasárnap : 16.00-19.00